Obliczanie temperatury wrzenia wody.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Roker
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 11 mar 2017, 16:56
Płeć:

Obliczanie temperatury wrzenia wody.

Post autor: Roker »

Prosiłbym o pomoc. Mam na zadanie wyliczyć temperaturę wrzenia 1 litra wody na ciśnieniu 250 hPa.
Znalazłem taki wzór: \(Tw= ( \frac{1}{T_{0}}- \frac{R \ln ( \frac{Pw}{P_0})} {\Delta H par})^{-1}\)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

no i co dalej,, :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
Roker
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 11 mar 2017, 16:56
Płeć:

Post autor: Roker »

Czy mógłbyś mi to rozwiązać?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Może mógłbym ale nie wiem jaka jest treść zadania, poza tym chyba wykracza ona poziom szkoły średniej więc naucz się też umieszczać posty w odpowiednim dziale.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ