rzut ukośny

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mahidevran
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 64
Rejestracja: 06 sty 2017, 16:13
Podziękowania: 40 razy
Płeć:

rzut ukośny

Post autor: mahidevran »

Rysunek przedstawia kształt toru ciała wyrzuconego ukośnie.
Drugi kąt nachylenia prędkości początkowej o tej samej wartości do poziomu przy ktorym zasięg rzutu bedzie taki sam oraz maksymalną wysokość jaka wowczas osiagnie cialo.
Vp= 10 m/s
Z= 8m
H= 4m
Obrazek
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

A przeczytałeś co ci tu viewtopic.php?f=28&t=81806 napisałem ?
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ