Czy to zadanie jest zrobione dobrze????

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
szocina
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:24
Płeć:

Czy to zadanie jest zrobione dobrze????

Post autor: szocina »

Czy to zadanie jest zrobione dobrze???? bo wykładowca powiedział że ma wyjść 20 i 1/7 oma i jest źle, a ja się z nim nie zgadzam i twierdzę , że ma wyjść tak jak w linku!!!

Oblicz opór zastępczy RZ układu oporników przedstawionych na poniższym rysunku wiedząc, że rezystancja oporników wynosi: R1 = 3 Ω, R2 = 4 Ω, R3 = 7 Ω, R4 = 10 Ω, R5 = 5 Ω i R6 = 2 Ω.



http://efizyka.net.pl/szeregowe-i-rowno ... nr-4_12291
szocina
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:24
Płeć:

Re: Czy to zadanie jest zrobione dobrze????

Post autor: szocina »

szocina pisze:Czy to zadanie jest zrobione dobrze???? bo wykładowca powiedział że ma wyjść 20 i 1/7 oma i jest źle, a ja się z nim nie zgadzam i twierdzę , że ma wyjść tak jak w linku!!!

Oblicz opór zastępczy RZ układu oporników przedstawionych na poniższym rysunku wiedząc, że rezystancja oporników wynosi: R1 = 3 Ω, R2 = 4 Ω, R3 = 7 Ω, R4 = 10 Ω, R5 = 5 Ω i R6 = 2 Ω.
http://efizyka.net.pl/szeregowe-i-rowno ... nr-4_12291
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Na tym portalu jest to zadanie rozwiązane a my nie musimy klikać w link z facebooka żeby go polubić :!:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

a w ogóle to przeczytaj najpierw zanim zapytasz: viewtopic.php?f=29&t=12617
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
szocina
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:24
Płeć:

Post autor: szocina »

Wystarczyła odpowiedz Tak lub Nie a nie się wymądrzać
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

a ty mógłbyś coś przeczytać ze zrozumieniem
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
szocina
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:24
Płeć:

Post autor: szocina »

Dzięki za pomoc możesz wykasować moje zadanie :( szkoda czasu
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6261
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

No widzisz, ja do takiego wniosku doszedłem już godzinę temu, jak kliknąłem na link i wyskoczyła mi reklama, którą musiałbym zaakceptować żeby przejść dalej.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ