elektrostatyka

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
yeuxvert
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 31 sty 2010, 10:38

elektrostatyka

Post autor: yeuxvert »

w odległości r=10 cm od dodatnio naelektryzowanej kulki A znajduje się ujemnie naelektryzowana kulka B.wiedziąc że ładunki kulek wynoszą qA=2V i qB=-3C oblicz jaką prace należy wykonac aby rozsunąc je na odległośc d=10 cm.
proszę o pomoc,jakieś wzkazówki jak się do tego zabrac.
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

popraw treść zadania!
ODPOWIEDZ