równia pochyłą

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
myszkarafala1987
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 60
Rejestracja: 23 lis 2008, 13:03

równia pochyłą

Post autor: myszkarafala1987 »

dwa ciała o masach m1=1KG I m2=2kg związane są nicia. Nic tą przerzucono przez blok umieszczony na krawędzi podwójnej równi pochyłej. cięzary mogą ślizgac sie po powierzchni równi. Znależc przyspieszenie układu jeżeli alfa= 45stopni a beta=30stopni, a wsółczynnik tarcia wynosi 0,2.
ODPOWIEDZ