siła

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
myszkarafala1987
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 60
Rejestracja: 23 lis 2008, 13:03

siła

Post autor: myszkarafala1987 »

dwa ciała których masy wynoszą m1=50g i m2=100g, są związane nieważka nicią i leżą na gładkiej powierzchni poziomej. Wytrzymałośc nici wynosi N=1N. jaką maksymalną siłą F1 należy ciągnąc pierwsze ciało, aby nic nie zerwała sie? jaką maksymalną siłą F2 należy ciągnąc drugie ciało, aby nic nie zerwała sie?
ODPOWIEDZ