prędkośc poczatkowa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
myszkarafala1987
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 60
Rejestracja: 23 lis 2008, 13:03

prędkośc poczatkowa

Post autor: myszkarafala1987 »

Łódka jest podciagana do wysokiego brzegu doliny za pmocą liny, która nawija sie ze stałą prędkością v=1m/s na bęben znajdujący sie na wysokości h=6m nad poziomem wody. Początkowa długosc lini wynosi l=20m. Wyznaczyc zależnośc czasu długości delta l o którą skróciła sie lina. wyznaczyc zaleznosc od czasu położenia x łódki. znalesc zaleznosc predkosci i przyspieszenia łódki od czasu.
ODPOWIEDZ