pocisk

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
myszkarafala1987
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 60
Rejestracja: 23 lis 2008, 13:03

pocisk

Post autor: myszkarafala1987 »

wystrzelono pocisk pod kątem alfa= 60 stopni do poziomu z predkościa 90,4m/s. po jakim czasie nastąpił wybuch pocisku , jeżeli wiadomo, że znajdował sie on wówczas w najwyższym punkcie swego toru??
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

\(t=\frac{v_o\cdot\sin\alpha}{g}
t=\frac{90,4\frac{m}{s}\cdot 0,866}{9,8\frac{m}{s^2}}
t=8s\)
ODPOWIEDZ