Fizyka

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Mateus19071993
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 26
Rejestracja: 28 wrz 2009, 19:31
Podziękowania: 24 razy

Fizyka

Post autor: Mateus19071993 »

Cztery jednakowe kulki leżą na gładkim ,płaskim stole stykając się ze sobą .Na skrajną kulę zaczęto działać siłą o wartości F=20N.Jaką siłą działa kula 3 na kulę 4 podczas ruch przyspieszonego kul?



Proszę o pomoc
kasia13
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 08 mar 2009, 12:05

Post autor: kasia13 »

Przedmiot o wysokości AB=4cm, znajduje się w odległości x=15cm, od zwierciadła wklęsłego o ogniskowej f=10cm.Oblicz odległość obrazu y, jego wielkość A`B` oraz powiększenie
ODPOWIEDZ