obliczenie zawady

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
misio88
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 22 lis 2009, 17:14

obliczenie zawady

Post autor: misio88 »

mam obliczyć zawade ze wzoru z=Usk/Isk lub Z=Uo/Io moje U to U1=30 U2= 28 U3=26 U4=24 U5=22 U6=2 U7=18 U8=16 U9=14 U10=12 U11=10 Jak mam obliczyć z tego Usk? I1=7,25 I2=6,8 I3=6,25 I4=5,8 I5=5,3 I6=4,8 I7=4,4 I8=4,0 I9=3,65 I10=3,1 I11=2,6 Jak mam z tego wyliczyć Isk? i jak obliczyć zawade z podanego wzoru i wartości?
ODPOWIEDZ