dwa zadania

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kacha18
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 21 kwie 2009, 10:29

dwa zadania

Post autor: kacha18 »

zadanie nr1
Oblicz wartosc indukcji pola magnetycznego w odleglosci 35 cm od przewodnika prostoliniowego z pradem o natezeniu I=5A umieszczonego w powietrzu
(4 * \(\pi\) * \(10^{-7}\) * \(\frac{N}{A^2}\))
oblicz zmiane wartosci indukcji pola , gdy odleglosc tego pkt od przewodnika wzrosnie 3-krotnie.

zadanie nr2
z przewodnika wykonano ramke w ksztalcie kwadratu o boku a=0,5 cm do ramki w pkt A wplywa prado natezeniu I=1A a wyplywa w pkt C.
Oblicz wartosc \(\beta\) w srodku ramki..
ODPOWIEDZ