ZADANIE Z FIZYKI- PROSZĘ O POMOC.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

ZADANIE Z FIZYKI- PROSZĘ O POMOC.

Post autor: wsl1993_ »

Co się stanie z energią wystrzelonego pocisku gdy strzelimy nim w ołowianą plytę o masie wielu kilogramów, jeśli pocisk nie odbije sie od niej a płyta pomimo uuderzenia w nią pocisku nie zmieni swego położenia???? Proszę o jak najszybszą odpowiedź

Z góry dzięki
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Post autor: wsl1993_ »

2. Światło ze Słońca do Ziemi biegnie ok 8 min, natomiast ze słońca do Wenus ok 5 minut. Jak długo może biec światło od Wenus do Ziemi?? Odp uzasadnij.
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
Umbastyczny
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 18 maja 2009, 14:19

Post autor: Umbastyczny »

1) Nie wiem jak to fachowo opisać, ale dojdzie do odkształcenia i wzrostu temperatury.
2) Od 3 do 13 minut. Zależy od położenia planet na orbitach.
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

1) można jeszcze dodać dźwięk i efekt świetlny (iskry?) - co zależy od pocisku.
wsl1993_
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 936
Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
Podziękowania: 268 razy
Otrzymane podziękowania: 189 razy
Płeć:

Post autor: wsl1993_ »

dzięki:D
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! ;)\(\le\)
ODPOWIEDZ