zadanie Ruch po okrgu

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
przonak007
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 17 paź 2010, 13:42
Płeć:

zadanie Ruch po okrgu

Post autor: przonak007 »

Witam!
Mam problem z pewnym zadaniem , w ogóle go nie rozumiem.
Koło o promieniu R=0.1 obraca się tak, że zależność kąta obrotu promienia koła od czasu, podaje równanie α=A+BT+CT³ , B=2 rod/s , C=1rod/s. Znajdź po upływie 2 sekund od rozpoczęcia ruchu wielkości (prędkość kontowa) , (prędkość liniowa ), (przyspieszenie kątową), (przyspieszenie styczne), (przyspieszenie normalne).
ODPOWIEDZ