PROSCIUTKIE! Ruch

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mrauhh
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 21 wrz 2010, 20:14

PROSCIUTKIE! Ruch

Post autor: mrauhh »

Prosciutkie :D
Podaj predkosc samochodu osobowego wzgledem znaku drogowego oraz samochodu ciężarowego w sytuacjach przedstawionych
Obrazek

http://yfrog.com/cbbeztytuuwteip
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

Adres obrazka jest nieaktywny
irena
Guru
Guru
Posty: 22300
Rejestracja: 10 paź 2009, 19:08
Otrzymane podziękowania: 9858 razy
Płeć:

Post autor: irena »

a)
Prędkość samochodu osobowego względem znaku drogowego to \(80\frac{km}{h}\), a względem ciężarówki to \(20\frac{km}{h}\) (skierowana w prawo)

b)
Prędkość względem znaku to \(100\frac{km}{h}\), a względem ciężarówki to \(190\frac{km}{h}\) (skierowana w prawo)
ODPOWIEDZ