Fale
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- domino21
- Expert
- Posty: 3725
- Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1298 razy
- Płeć:
- Kontakt:
zad 1.
\(y=A \cdot sin (\omega t-\frac{2\pi}{T} \cdot \frac{x}{v})
\omega=\frac{2\pi}{T}
v=\frac{\lambda}{T}
y=A\cdot \sin (\frac{2\pi}{T} \cdot \frac{T}{4}-\frac{2\pi}{T} \cdot \frac{\lambda}{12} \cdot \frac{T}{\lambda})
y=A\cdot \sin (\frac{\pi}{2}-\frac{\pi}{6})
y=A\cdot \sin \frac{\pi}{3}
y=A\cdot \frac{\sqrt{3}}{2}
y=0,04m \cdot 0,866
y=0,03464m\)
\(y=A \cdot sin (\omega t-\frac{2\pi}{T} \cdot \frac{x}{v})
\omega=\frac{2\pi}{T}
v=\frac{\lambda}{T}
y=A\cdot \sin (\frac{2\pi}{T} \cdot \frac{T}{4}-\frac{2\pi}{T} \cdot \frac{\lambda}{12} \cdot \frac{T}{\lambda})
y=A\cdot \sin (\frac{\pi}{2}-\frac{\pi}{6})
y=A\cdot \sin \frac{\pi}{3}
y=A\cdot \frac{\sqrt{3}}{2}
y=0,04m \cdot 0,866
y=0,03464m\)