Niepewności pomiarowe

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maro447
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 14 maja 2010, 22:05
Podziękowania: 2 razy

Niepewności pomiarowe

Post autor: maro447 »

Mam obliczyć niepewności pomiarowe wahadła matematycznego. Nie mam pojęcia jak to zrobić . Oto wszystkie dane , jeżeli ktoś by potrafił to zrobić byłbym ogromnie wdzięczny.

LP długość wahadła czas 1 wahnięcia
1 32,6 cm 1,18 s
2 32,5 cm 1,10 s
3 32,8 cm 1,15 s
4 32,5 cm 1,09 s

śr 32,6 cm 1,13 s

g1 = 9,19 m/s2
g2 = 10,59 m/s2
g3 = 9,78 m/s2
g4 = 10,78 m/s2

g śr= 10,085 m/s2
ODPOWIEDZ