energia kinetyczna.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
adwrer
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 42
Rejestracja: 06 maja 2010, 10:19

energia kinetyczna.

Post autor: adwrer »

En. kinetyczna samochodu o masie 2000kg jadącego z predkoscia 72km/h wyniesie ... ??
marcin77
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 387
Rejestracja: 12 gru 2009, 14:45
Lokalizacja: gdzieś nad Bałtykiem
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 36 razy

Post autor: marcin77 »

\(E= \frac{mv^2}{2} = \frac{2000\cdot 20^2}{2}=400kJ\)
ODPOWIEDZ