Adblock jest włączony: Serwis forum.zadania.info jest utrzymywany z wpływów z reklam (których wcale nie ma tu zbyt dużo). Proszę rozważyć wyłączenie Adblocka na tej stronie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
kasia90010
- Często tu bywam

- Posty: 156
- Rejestracja: 26 mar 2010, 10:49
- Podziękowania: 108 razy
Post
autor: kasia90010 » 02 maja 2010, 17:22
Byłabym wdzięczna za pomoc w tym zadaniu:
Oblicz ciężar powietrza znajdującego się w pokoju 4x3x2,5 [m].
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
-
sarni20
- Czasem tu bywam

- Posty: 124
- Rejestracja: 11 mar 2010, 17:26
- Lokalizacja: Tuchola/Gdańsk
- Otrzymane podziękowania: 41 razy
- Płeć:
Post
autor: sarni20 » 06 maja 2010, 11:34
Rozumiem że w warunkach normalnych czyli gęstość wynosi p=1,2kg/m3
m=p*V
m= 1,2*4*3*2,5=36kg
-
kasia90010
- Często tu bywam

- Posty: 156
- Rejestracja: 26 mar 2010, 10:49
- Podziękowania: 108 razy
Post
autor: kasia90010 » 07 maja 2010, 15:01
O to tylko tyle? Myśłałam, że to bardziej podchwytliwe

Ostatnio miałam hydrostatykę i jakoś to wydawało mi się za proste

-
kasia90010
- Często tu bywam

- Posty: 156
- Rejestracja: 26 mar 2010, 10:49
- Podziękowania: 108 razy
Post
autor: kasia90010 » 11 maja 2010, 16:27
poprawiam, ponieważ ciężar to nie masa, czyli wynik należy pomnożyć przez g