Recenzja: Wacław Sierpiński: O rozwiązywaniu równań w liczba

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
automat
bot
Posty: 294
Rejestracja: 23 sty 2009, 14:27

Recenzja: Wacław Sierpiński: O rozwiązywaniu równań w liczba

Post autor: automat »

Tytuł: O rozwiązywaniu równań w liczbach całkowitych,
Autorzy: Wacław Sierpiński
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 978-83-01-15815-6
Link do recenzji
Post utworzony automatycznie
Michauek
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 14 sty 2015, 12:17
Płeć:

Re: Recenzja: Wacław Sierpiński: O rozwiązywaniu równań w li

Post autor: Michauek »

Pytanie dotyczy się treści książki. Czy w paragrafie pierwszym - "Równania dowolnego stopnia z jedną niewiadomą" - nie ma przypadkiem błędu? Już w pierwszym równaniu. Jest \(a_0x^m = a_1x^{m-1} + ... + a_{m-1}x + a_m = 0\), a czy nie powinno być \(a_0x^m + a_1x^{m-1} + ... + a_{m-1}x + a_m = 0\)?
ODPOWIEDZ