Liczba

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
19a97
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 50
Rejestracja: 24 paź 2016, 16:00
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Liczba

Post autor: 19a97 »

Liczba \(\sqrt[4]{10^2}- \sqrt[6]{64*10^3}+ \sqrt{250}\) jest równa
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

\(\sqrt[4]{10^2}- \sqrt[6]{64*10^3}+ \sqrt{250}= \sqrt[2]{10}- \sqrt[6]{64}*\sqrt[6]{10^3}+ \sqrt{250}=\sqrt[]{10}- 2*\sqrt[]{10}+ 5\sqrt{10}=4\sqrt{10}\)
ODPOWIEDZ