wiedząc że w(0)=8 i w(x)>0 x [tex] \in [/tex] (-4;1)\{-1}, w

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
19a97
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 50
Rejestracja: 24 paź 2016, 16:00
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

wiedząc że w(0)=8 i w(x)>0 x [tex] \in [/tex] (-4;1)\{-1}, w

Post autor: 19a97 »

wiedząc że w(0)=8 i w(x)>0 x \(\in\) (-4;1)\{-1}, wówczas wielomian w(x) stopnia czwartego ma postać:
Panko
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2946
Rejestracja: 20 gru 2013, 21:41
Lokalizacja: Radom
Otrzymane podziękowania: 1556 razy
Płeć:

Re: wiedząc że w(0)=8 i w(x)>0 x [tex] \in [/tex] (-4;1)\{-1

Post autor: Panko »

\(W(x)= -2 \cdot (x+4)(x+1)^2(x-1)\)
ODPOWIEDZ