Dla jakiej wartości parametru m

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
19a97
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 50
Rejestracja: 24 paź 2016, 16:00
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Dla jakiej wartości parametru m

Post autor: 19a97 »

Dla jakiej wartości parametru m, m należy do R , rownanie ||x+3|-2|=4m-2 ma cztery rozwiązania ujemne, które są liczbami rzeczywistymi?
Panko
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2946
Rejestracja: 20 gru 2013, 21:41
Lokalizacja: Radom
Otrzymane podziękowania: 1556 razy
Płeć:

Post autor: Panko »

Jeżeli potrafisz narysować wykres lewej strony czyli \(f(x)= ||x+3|-2|\) ( taka litera \(W\) ) to wtedy dostaniesz żądany warunek \(0<4m-2<1\) , \(\\) GDZIE \(1=f(0)\)
ODPOWIEDZ