Liczba jest równa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
19a97
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 50
Rejestracja: 24 paź 2016, 16:00
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Liczba jest równa

Post autor: 19a97 »

Liczba \(\log_4(-log_3(log_2 \sqrt[9]{8}))\) jest równa
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Jedna druga
19a97
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 50
Rejestracja: 24 paź 2016, 16:00
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Post autor: 19a97 »

nie ma takiej odpowiedzi
A.4
B.3
C.2
D.0
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

\(\sqrt[9]8= \sqrt[9]{2^3}=2^{ \frac{3}{9} }= 2^{\frac{1}{3}}\)
\(log_2^{ \frac{1}{3} }= \frac{1}{3}\)
\(log_4[-log_3{ \frac{1}{3} }]=log_4[log_3( \frac{1}{3})^{-1}]=log_4[log_33]=log_41=0\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ