Suma z reszt dzielenia przez 6 liczb 32 i 46 jest równa:

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
19a97
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 50
Rejestracja: 24 paź 2016, 16:00
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Suma z reszt dzielenia przez 6 liczb 32 i 46 jest równa:

Post autor: 19a97 »

Suma z reszt dzielenia przez 6 liczb 32 i 46 jest równa:
A.0
B.2
C.4
D.6
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

W czym problem?
\(32:6=5\;\;\;reszta\;\;2\\46:6=7\;\;\;reszta\;\;4\)
Suma reszt:
\(2+4=6\)
Odp. D
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

heeej . Czy to na prawdę jest szkoła średnia !! Moim zdanie , to jest wczesna podstawówka !!
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

Mam nadzieję,że to jest przygotowanie do działań modulo...
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ