Pomocy zadanie prędkośc droga czas wersja inna

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
brzoza3693@o2.pl
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 30 maja 2016, 16:41

Pomocy zadanie prędkośc droga czas wersja inna

Post autor: brzoza3693@o2.pl »

Samolot startuje z miejscowości A i leci z prędkością 650 km/h do miejscowości C.
W tym samym momencie z miejscowości B startuje drugi samolot i leci z prędkością 1000 km/h.
Po jakim czasie pilot samolotu drugiego będzie mógł nawiązać kontakt wzrokowy (1 km) z pilotem samolotu pierwszego?

Dane trójkąt ACB jest prostokątny
AB = 310 km
BC = 183,3 km
CA = 250 km
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Najpierw sprawdź kąty w trójkącie ABC.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ