oblicz
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Guru
- Posty: 18457
- Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
- Podziękowania: 4 razy
- Otrzymane podziękowania: 9161 razy
Cyfra 5 może zająć jedno z sześciu miejsc.
Jedna z czterech cyfr parzystych ma do zajęcia jedno z pięciu miejsc.
Pozostałe 4 miejsca uzupełniasz nieparzystymi,ale bez piątki (1;3;7;9).
\(6 \cdot 4 \cdot 5 \cdot 4 \cdot 4 \cdot 4 \cdot 4=6 \cdot 5 \cdot 4^5=30720\)
Jedna z czterech cyfr parzystych ma do zajęcia jedno z pięciu miejsc.
Pozostałe 4 miejsca uzupełniasz nieparzystymi,ale bez piątki (1;3;7;9).
\(6 \cdot 4 \cdot 5 \cdot 4 \cdot 4 \cdot 4 \cdot 4=6 \cdot 5 \cdot 4^5=30720\)
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.