\((3^{ \frac{1}{3} } \cdot 2{ \frac{1}{3} })(9^{ \frac{1}{3} }+6^{ \frac{1}{3} }+ 2^{ \frac{2}{3} })
\)
Proszę o pomoc.
Oblicz - potęgi.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Stały bywalec
- Posty: 256
- Rejestracja: 27 paź 2015, 20:21
- Podziękowania: 189 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
- panb
- Expert
- Posty: 5122
- Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
- Lokalizacja: Nowiny Wielkie
- Podziękowania: 19 razy
- Otrzymane podziękowania: 2053 razy
- Płeć:
Re: Oblicz - potęgi.
Nikt nie zdoła ci pomóc, jeśli starannie nie przepiszesz zadania - choć tyle zrób.
Tu pewnie było: \((3^{ \frac{1}{3} } - 2^{ \frac{1}{3} })(9^{ \frac{1}{3} }+6^{ \frac{1}{3} }+ 2^{ \frac{2}{3} }) \)
Tu pewnie było: \((3^{ \frac{1}{3} } - 2^{ \frac{1}{3} })(9^{ \frac{1}{3} }+6^{ \frac{1}{3} }+ 2^{ \frac{2}{3} }) \)
-
- Stały bywalec
- Posty: 256
- Rejestracja: 27 paź 2015, 20:21
- Podziękowania: 189 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
-
- Stały bywalec
- Posty: 256
- Rejestracja: 27 paź 2015, 20:21
- Podziękowania: 189 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć: