wykonaj działania

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alibaba8000
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 563
Rejestracja: 15 paź 2015, 15:46
Podziękowania: 360 razy
Płeć:

wykonaj działania

Post autor: alibaba8000 »

wykonaj działania
c) \(\frac{x-1}{x^2+x+1}* \frac{x^3-1}{x^2 \sqrt{2}- \sqrt{2} }*(1+ \frac{1}{x-1}-2): \frac{2-x}{ \sqrt{2} }\)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

Do tego to ze 40 rozbójników by się przydało!
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

Odpowiedź: \(\frac{x^2+x+1}{x^3-2x-1}\)

ODPOWIEDZ