wykonaj działania

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alibaba8000
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 563
Rejestracja: 15 paź 2015, 15:46
Podziękowania: 360 razy
Płeć:

wykonaj działania

Post autor: alibaba8000 »

d) wykonaj działania
\(( \frac{3x+6}{x^3+x^2+x+1}- \frac{x+2}{x^3-x^2+x-1}):( \frac{5}{x^2+1}+ \frac{3}{2x+2}- \frac{3}{2x-2})\)

ma wyjśc 1
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

Podnieś na wspólny mianownik i podziel wielomiany. Wykonaj :!:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ