wykonaj działania

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alibaba8000
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 563
Rejestracja: 15 paź 2015, 15:46
Podziękowania: 360 razy
Płeć:

wykonaj działania

Post autor: alibaba8000 »

wykonaj działania
a)\(( \frac{1}{x+1})( \frac{x}{x-1})-( \frac{1}{x+1})( \frac{1}{x-1}-x)\)

pomógłby mi ktoś z tym zadaniem, bo mi nie wychodzi
ma wyjśc \(\frac{x^2+3x+1}{x+1}\)
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Post autor: panb »

A co ci wychodzi? Głowa do góry. Ten wynik, który podajesz nie jest poprawny.
ODPOWIEDZ