wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
tenyru
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 10 sie 2022, 14:39
Płeć:

wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji

Post autor: tenyru »

Wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji kwadratowej \(f(x)=2x^2+8\) ma współrzędne \(A(8;0), B(0;8) ,C(-8;0) ,D(0;-4)\)
Ostatnio zmieniony 10 sie 2022, 21:53 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości, cała "matematyka" w kodzie i [tex] [/tex]
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji

Post autor: kerajs »

Wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji kwadratowej \(f(x)=2x^2+8\) ma współrzędne \(B=(0;8)\).
ODPOWIEDZ