Wykres funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zuzia267
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 01 lis 2021, 11:44

Wykres funkcji

Post autor: zuzia267 »

Zad 1 Narysuj wykres funkcji \(y=2^x\) i omów własności.

Zad 2 Narysuj wykres funkcji \(y=({1\over3})^{x -2}\), i na jego podstawie zbadaj liczbę rozwiązań rownania \(({1\over3})^{x -2}=m\), w zależności od wartości parametru \(m\).

Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 01 lis 2021, 13:27 przez Jerry, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Odrobina kodu, to nie jest takie trudne!
grdv10
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1039
Rejestracja: 04 sty 2020, 12:47
Podziękowania: 9 razy
Otrzymane podziękowania: 388 razy
Płeć:

Re: Wykres funkcji

Post autor: grdv10 »

1. https://www.desmos.com/calculator/qz76kmanzw

2. https://www.desmos.com/calculator/rivke90t01

Możesz włączyć sobie animację niebieskiej linii.
ODPOWIEDZ