Rozwiąż nierówność - zadanie maturalne
\( \cos(\frac{1}{2}x-\frac{\pi}{4})>\frac{1}{2}\)
Rozwiąż nierówność
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 11
- Rejestracja: 04 paź 2018, 12:48
- Podziękowania: 8 razy
- Płeć:
Rozwiąż nierówność
Ostatnio zmieniony 30 paź 2021, 11:17 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa kodu; \cos
Powód: poprawa kodu; \cos
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: Rozwiąż nierówność
\(-\frac{\pi}{3}+2k\pi<\frac{1}{2}x-\frac{\pi}{4}<\frac{\pi}{3}+2k\pi\\korepetycje112 pisze: ↑30 paź 2021, 11:12 Rozwiąż nierówność - zadanie maturalne
\( cos(\frac{1}{2}x-\frac{\pi}{4})>\frac{1}{2}\)
-\frac{\pi}{12}+2k\pi<\frac{1}{2}x<\frac{7\pi}{12}+2k\pi\\
-\frac{\pi}{6}+4k\pi<x<\frac{7\pi}{6}+4k\pi, k\in\mathbb{C}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę