Funkcje sinusoidalne

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
zealot_93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 171
Rejestracja: 31 gru 2013, 18:38
Podziękowania: 80 razy

Funkcje sinusoidalne

Post autor: zealot_93 »

Witam,
Potrzebuję pomocy w obliczeniu dwóch poniższych sinusoid:
\(20 \sin (wt+60stopni)+40 \sin(3wt+45stopni)\)
\( \sqrt{50}+10 \sqrt{3} \sin (wt-90stopni)+20 \sqrt{2} \sin (2wt-90stopni)\)
gdzie \(w = 2 *\pi *50 \), t to czas w sek np moze być 1 s.
Będę wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3509
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1918 razy

Re: Funkcje sinusoidalne

Post autor: Jerry »

Prawie osiem lat na forum i ... taki zapis?
Poza tym: co to znaczy "obliczenie sinusoidy"?!?

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ