naszkicuj wykres

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Mafmayks
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 76
Rejestracja: 09 kwie 2021, 22:21
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

naszkicuj wykres

Post autor: Mafmayks »

cześć mam pytanie:

https://1.bp.blogspot.com/-XCkR34heBi4/ ... 8.41cd.jpg
naszkicuj wykres fkcji

d) dlaczego jak jest 2cos*1/2 * (nawias) to nie mozna skrocic 2 z 1/2?

przeciez to to samo co 2 * 1/2 * cos * (nawias)

z gory dzieki
Mafmayks
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 76
Rejestracja: 09 kwie 2021, 22:21
Podziękowania: 8 razy
Płeć:

Re: naszkicuj wykres

Post autor: Mafmayks »

z góry przepraszam jak pytanie jest idiotyczne i nie widzę prostej rzeczy ale troche mnie lapie zmeczenie :/ :)
Icanseepeace
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 03 kwie 2021, 21:36
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 253 razy
Płeć:

Re: naszkicuj wykres

Post autor: Icanseepeace »

\( \cos(\frac{1}{2}x) \neq \frac{1}{2} \cos(x) \)
Jak nie wierzysz to podstaw np \( x = 0 \).
ODPOWIEDZ