wyznacz zbiór wartości funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Pawm32
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 513
Rejestracja: 01 kwie 2020, 18:51
Podziękowania: 191 razy

wyznacz zbiór wartości funkcji

Post autor: Pawm32 »

\(f(x)=\tg x \cdot \cos x\)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2021, 12:56 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości; \sin , \tg
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: wyznacz zbiór wartości funkcji

Post autor: eresh »

Pawm32 pisze: 23 kwie 2021, 11:19 \(f(x)=tgx \cdot cosx\)
\(\cos x\neq 0\\
x\neq \frac{\pi}{2}+k\pi

\)


\(f(x)=\frac{\sin x}{\cos x}\cdot \cos x\\
f(x)=\sin x\\
ZW=(-1,1)\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ