Punkt P należy do wykresu funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Mara153
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 22
Rejestracja: 17 lis 2020, 14:37
Podziękowania: 12 razy

Punkt P należy do wykresu funkcji

Post autor: Mara153 »

Punkt \(P(-3,\frac{1}{2} \)) należy do wykresu funkcji

A) \(f(x)= -\frac{2}{3}x-\frac{3}{2}\)

B) \(f(x)=-2x-\frac{3}{2}\)

c) \(f(x)=-\frac{2}{3}x-3\)

D) \(f(x)=-\frac{1}{3}+\frac{3}{2}\)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2021, 16:02 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości; cała"matematyka" w [tex] [/tex]
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Punkt P należy do wykresu funkcji

Post autor: eresh »

Mara153 pisze: 10 kwie 2021, 15:44 Punkt \(P(-3,\frac{1}{2} \)) należy do wykresu funkcji

A) \(f(x)= -\frac{2}{3}x-\frac{3}{2}\)

B) \(f(x)=-2x-\frac{3}{2}\)

c) \(f(x)=-\frac{2}{3}x-3\)

D) \(f(x)=-\frac{1}{3}+\frac{3}{2}\)
odp. A

\(-\frac{2}{3}\cdot (-3)-\frac{3}{2}=\frac{1}{2}\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ