Sporządź wykres funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
cheruille
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 49
Rejestracja: 21 mar 2021, 23:20
Podziękowania: 36 razy
Płeć:

Sporządź wykres funkcji

Post autor: cheruille »

Dana jest funkcja \(f(x)= \sqrt{x^2-6x+9}+|x-1|\)
a) sporządź wykres funkcji

W miarę możliwości prosiłabym o wytłumaczenie krok po kroku jak taką funkcję stworzyć...:)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2021, 22:17 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości, cała "matematyka" w [tex] [/tex]
Awatar użytkownika
panb
Expert
Expert
Posty: 5122
Rejestracja: 26 kwie 2010, 22:54
Lokalizacja: Nowiny Wielkie
Podziękowania: 19 razy
Otrzymane podziękowania: 2053 razy
Płeć:

Re: Sporządź wykres funkcji

Post autor: panb »

cheruille pisze: 22 mar 2021, 22:00 Dana jest funkcja f(x)=\( \sqrt{x^2-6x+9}+|x-1|\)
a) sporządź wykres funkcji

W miarę możliwości prosiłabym o wytłumaczenie krok po kroku jak taką funkcję stworzyć...:)
\( f(x)= \sqrt{x^2-6x+9}+|x-1|=\sqrt{(x-3)^2}+|x-1|=|x-3|+|x-1|\)

dalej już poradzisz sobie?
ODPOWIEDZ