Funkcja kwadratowa.

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Kadrzyna
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2021, 16:40
Płeć:

Funkcja kwadratowa.

Post autor: Kadrzyna »

1. wskaż funkcję kwadratową której zbiorem jest przedział od \(\langle-1;+\infty)\)

2.wskaż funkcje kwadratową rosnącą w przedziale \((-\infty; -2\rangle\)
Ostatnio zmieniony 20 sty 2021, 19:26 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości; formy matematyczne pisz w kodzie! Nie podpinaj się pod wątki innych userów!!
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3527
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1933 razy

Re: Funkcja kwadratowa.

Post autor: Jerry »

Np.
1. \(y=f(x)=(x+3)^2-1\)
2. \(y=f(x)=-(x+2)^2+3\)
skoro nie wiem z czego wybierać...

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ