lim -( x+3^2x)/x^3+x^4x = ???
x->nieskończoności
Granica w nieskończoności
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 2
- Rejestracja: 23 lis 2020, 10:19
- Jerry
- Expert
- Posty: 3527
- Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
- Podziękowania: 50 razy
- Otrzymane podziękowania: 1933 razy
Re: Granica w nieskończoności
\(\Lim_{x\to\infty}\frac{-( x+3^{2x})}{x^3+x^{4x}}\)
czy
\(\Lim_{x\to\infty}\left[\frac{-( x+3^{2x})}{x^3}+x^{4x}\right]\)
Pisz z wykorzystaniem kodu \(\LaTeX\) - ściągawka pod emotkami!
Jakie pytanie - taka odpowiedź: nie wiem!
Pozdrawiam
czy
\(\Lim_{x\to\infty}\left[\frac{-( x+3^{2x})}{x^3}+x^{4x}\right]\)
Pisz z wykorzystaniem kodu \(\LaTeX\) - ściągawka pod emotkami!
Jakie pytanie - taka odpowiedź: nie wiem!
Pozdrawiam