Funkcja f określona jest w następujący sposób:
\(f(x) = \cos x\) dla \(x \in \left\langle - \frac{1}{2} \pi , \frac{1}{2} \pi \right\rangle \)
\(f(x) = 4x^2 - \pi ^2\) dla \(x \in \left(- \infty , - \frac{1}{2} \pi \right)\) \(\cup \left( \frac{1}{2} \pi , + \infty \right)\)
a) naszkicuj wykres tej funkcji f. wie ktoś może jak się za to zabrać?
funkcje trygonometryczne
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 243
- Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
- Podziękowania: 132 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć:
funkcje trygonometryczne
Ostatnio zmieniony 29 maja 2020, 20:29 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości; \cos
Powód: poprawa wiadomości; \cos
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: funkcje trygonometryczne
w przedziale \([-\frac{\pi}{2},\frac{\pi}{2}]\) zwykły cosinusAmtematiksonn pisze: ↑29 maja 2020, 16:00 Funkcja f określona jest w następujący sposób:
\(f(x) = cosx\) dla \(x \in \left\langle - \frac{1}{2} \pi , \frac{1}{2} \pi \right\rangle \)
\(f(x) = 4x^2 - \pi ^2\) dla \(x \in \left(- \infty , - \frac{1}{2} \pi \right)\) \(\cup \left( \frac{1}{2} \pi , + \infty \right)\)
a) naszkicuj wykres tej funkcji f. wie ktoś może jak się za to zabrać?
poza przedziałem - parabola
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę
-
- Często tu bywam
- Posty: 243
- Rejestracja: 04 gru 2019, 17:54
- Podziękowania: 132 razy
- Otrzymane podziękowania: 1 raz
- Płeć: