Przekształcanie wykresów - szkicowanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
leksmar
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 29 maja 2020, 12:07
Podziękowania: 5 razy

Przekształcanie wykresów - szkicowanie

Post autor: leksmar »

Zadanie 7 (8pkt) . Rysunek obok przedstawia wykres funkcji g(x), gdzie Naszkicuj wykres funkcji: Obrazek
a) \(f(x)=-g(-x)+2\)
b) \(f(x)=|g(x)+1| \)
c) \(f(x)= g(|x+1|) \)
d) \(f(x)=g(|x|+1)\)
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Przekształcanie wykresów - szkicowanie

Post autor: eresh »

leksmar pisze: 29 maja 2020, 15:11
a) \(f(x)=-g(-x)+2 \)
screenshot.png
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Przekształcanie wykresów - szkicowanie

Post autor: eresh »

leksmar pisze: 29 maja 2020, 15:11

b) \(f(x)=|g(x)+1|
\)
screenshot.png
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Przekształcanie wykresów - szkicowanie

Post autor: eresh »

leksmar pisze: 29 maja 2020, 15:11 c) \(f(x)= g(|x+1|)\)
screenshot.png
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Przekształcanie wykresów - szkicowanie

Post autor: eresh »

leksmar pisze: 29 maja 2020, 15:11 d) \(f(x)=g(|x|+1)\)
screenshot.png
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ