Nierówność (funkcja wymierna) z wartością bezwzględną

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
inferno857
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 31 mar 2020, 22:23
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

Nierówność (funkcja wymierna) z wartością bezwzględną

Post autor: inferno857 »

Witam, potrzebuje pomocy z dwoma zadaniami ze zbioru zadań Andrzeja Kiełbasy. Nie mam kompletnie żadnego pomysłu jak je rozwiązać głównie przez tą wartość bezwględną.
1) Rozwiąż nierówność \( \frac{x+|x+2|}{x+1} \ge 1\)
2) Rozwiąż nierówność \(\frac{1}{x^3-x} \le \frac{1}{|x|}\)
Dziękuje z góry, jeżeli jakiś błąd w zapisie zrobiłem to przepraszam, pierwszy raz się tym posługuje :D
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3511
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 50 razy
Otrzymane podziękowania: 1918 razy

Re: Nierówność (funkcja wymierna) z wartością bezwzględną

Post autor: Jerry »

inferno857
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 31 mar 2020, 22:23
Podziękowania: 2 razy
Płeć:

Re: Nierówność (funkcja wymierna) z wartością bezwzględną

Post autor: inferno857 »

Dziękuję ❤
ODPOWIEDZ