Zadanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Ka21
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 28 mar 2020, 10:32
Podziękowania: 5 razy

Zadanie

Post autor: Ka21 »

Narysuj wykres funkcji uwzględniając warunki:
D=(-3,6>
Zw= (-3,3>
Wartości ujemne w przedz. (-3,1)
Stała w przedz <2,3)
f(-2)= -3
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Zadanie

Post autor: eresh »

Ka21 pisze: 28 mar 2020, 10:44 Narysuj wykres funkcji uwzględniając warunki:
D=(-3,6>
Zw= (-3,3>
Wartości ujemne w przedz. (-3,1)
Stała w przedz <2,3)
f(-2)= -3
coś tu jest nie halo ;)
skoro wartości funkcji to przedział \((-3,3>\) to funkcja nie może przyjmować wartości \(-3\), czyli bez sensu jest warunek \(f(-2)=-3\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Ka21
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 28 mar 2020, 10:32
Podziękowania: 5 razy

Re: Zadanie

Post autor: Ka21 »

Faktycznie xd
Ale dokładnie taką wysłano treść zadania, a gdyby pominąć ten punkt to jak ona by wyglądała?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Zadanie

Post autor: eresh »

na przykład tak:
screenshot.png
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Re: Zadanie

Post autor: Galen »

Wykres może się wrócić do punktu (-2;-3) np. kawałkiem paraboli z ramionami w dół,a potem polecieć tak jak jest...
Nie ma warunku ,że funkcja jest różnowartościowa.
To łączę punkty:(-3;-3),(-2,5 ; -2),(-2;-3),(1;0) i dalej tak jak jest.
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ