Oblicz wartość parametru k, dla którego zbiorem wartości funkcji f(x) = x^2 +3x +k-3
jest przedział < -2: ∞ ). Zakoduj cyfrę jedności oraz dwie pierwsze cyfry po przecinku
rozwinięcia dziesiętnego liczby k.
Parametr
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 15
- Rejestracja: 20 mar 2020, 11:35
- Podziękowania: 4 razy
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: Parametr
zbiór wartości to przedział (w tym przypadku) \([q,\infty)\), zatem \(q=-2\)zdzisnow123 pisze: ↑27 mar 2020, 10:03 Oblicz wartość parametru k, dla którego zbiorem wartości funkcji f(x) = x^2 +3x +k-3
jest przedział < -2: ∞ ). Zakoduj cyfrę jedności oraz dwie pierwsze cyfry po przecinku
rozwinięcia dziesiętnego liczby k.
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę