Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania.
Układ równań
x+y mniejsze od -3
3x - 2y jest większe bądź równe -4
Trzeba rozwiązać ten układ równań i przedstawić go w formie graficznej.
Z góry dziekuje.
Funkcja
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Funkcja
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Re: Funkcja
\(\begin{cases}& x + y < -3 \\ & 3x - 2y \ge -4 \end{cases}\)
narysuj 2 proste i znajdź wspólny obszar
\(\begin{cases}& y < -x - 3 \\ & y \le \frac{3}{2} x +2 \end{cases}\)
tutaj masz rozwiązane podobne: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?t=57020
narysuj 2 proste i znajdź wspólny obszar
\(\begin{cases}& y < -x - 3 \\ & y \le \frac{3}{2} x +2 \end{cases}\)
tutaj masz rozwiązane podobne: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?t=57020
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl