wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Rozkręcam się
- Posty: 30
- Rejestracja: 22 mar 2020, 21:42
- Podziękowania: 19 razy
- Płeć:
wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji
Wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji kwadratowej f(x)=2x^2+8 ma współrzędne A:(8;0) B(0;8) C(-8;0) D(0;-4)
- eresh
- Guru
- Posty: 16825
- Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
- Podziękowania: 6 razy
- Otrzymane podziękowania: 10381 razy
- Płeć:
Re: wierzchołek paraboli będącej wykresem funkcji
\(p=\frac{-b}{2a}\\
p=\frac{0}{4}\\
p=0\\
q=f(p)\\
q=f(0)=8\\
W(0,8)\)
p=\frac{0}{4}\\
p=0\\
q=f(p)\\
q=f(0)=8\\
W(0,8)\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę