Granica funkcji + badanie przebiegu zmienności

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alexrose
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 07 lut 2019, 17:48

Granica funkcji + badanie przebiegu zmienności

Post autor: alexrose »

Witam.
Potrzebuje pomocy ze znalezieniem granicy funkcji: ln(x^4 +27)
---> gdyby ktoś mógł przeprowadzić badanie zmienności tej funkcji była bym wdzięczna :)
alexrose
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 07 lut 2019, 17:48

Re: Granica funkcji + badanie przebiegu zmienności

Post autor: alexrose »

* zapomniałam napisać że chodzi o granicę w plus nieskończoności i minus nieskończoności :)
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6268
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Re: Granica funkcji + badanie przebiegu zmienności

Post autor: korki_fizyka »

Najpierw przeczytaj to:https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617
i zapisuj swoje wzory tak jak tutaj: https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=6&t=568
Dziedzina funkcji, którą masz zbadać \(D = \rr_{+}\) i jest rosnąca, wniosek :?:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ