funkcja

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
alanowakk
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 271
Rejestracja: 04 gru 2018, 23:54
Podziękowania: 81 razy
Płeć:

funkcja

Post autor: alanowakk »

rozpatrzmy funkcję f(x)=-|cos(2x)|, wykres f przecina
A) punkt (0,0)
B) prostą y=-3 w punkcie \((2 \pi ,-3)\)
C) prostą y=3 dla\( x=-2 \pi \)

Jak rysowałam tę funkcję to ona mi nie przechodziła na y ani w 3 ani w -3 ani w punkt (0,0)
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Re: funkcja

Post autor: kerajs »

Masz rację, żadna z odpowiedzi nie jest poprawna.
ODPOWIEDZ