rysunek w ukladzie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
wmichal
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 62
Rejestracja: 25 mar 2019, 21:02
Podziękowania: 13 razy
Płeć:

rysunek w ukladzie

Post autor: wmichal »

Znalazlem rozwiazanie do zadania jednak nie widzę tego trapezu, czy moglby mi go ktos narysowac?


znajdź wspolrzedne takiego punktu A lezacego na paraboli o rownaniu y=-x^2+4x aby styczna do tej paraboli poprowadzona z punktu A wraz z prostymi o rownaniach x=0 x=2 y=0 wyznaczaly trapez o mozliwie najmniejszym polu
wmichal
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 62
Rejestracja: 25 mar 2019, 21:02
Podziękowania: 13 razy
Płeć:

Post autor: wmichal »

DOBRA ZAUWAZYLEM :lol:
ODPOWIEDZ